Искат отстраняването на шефа на "Екоравновесие" 28.02 | 12:59

Качеството на работа е неефективна и опасна за здравето на животните, смятат от "Четири лапи"

От Кремена Бедерева

Директорът на общинското предприятие (ОП) "Екоравновесие" д-р Илиян Кърджев трябва да бъде отстранен, заради затворения приют за бездомни кучета в "Сеславци".

За това настояват от българския офис на международната организация за защита на животните "Четири лапи" в съобщение до медиите.

Областната дирекция по безопасност на храните в София обяви, че временно затваря приюта, тъй като са констатирани опасни за здравето на животните зарази. Качеството на работа в ОП е неефективна и опасна за здравето на животните, смятат от "Четири лапи".

Масова практика в общинското предприятие е да се пускат големи групи обработени животни на чужди за тях територии, които след това образуват глутници и нерядко застрашават спокойствието на столичани.

iNews припомня, че след представянето на резултатите от взети нерегламентирани проби от болно куче в приюта в кв. "Сеславци", софийският клон на Българската агенция за безопасност на храните е постановил приютът да се затвори за прием на нови кучета временно, а през това време помещенията да се дезинфекцират.

От Столичната община потвърдиха, че има издаден документ от БАБХ за временното затваряне на приюта, но изразиха съмнение относно достоверността на представените от няколкото неправителствени организации за защита на животните, проби от болно животно.

Най-четени