Искат равни родителски права при развод или раздяла 26.04 | 15:51

От Агенцията за закрила на детето ще сформират екип, който да обсъди разработването на механизъм

От Кремена Бедерева

Ще бъде сформиран работен екип, който ще обсъди разработването на механизъм за равни родителски права в случаи на раздяла или развод, съобщават от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Първата среща на този екип ще бъде на 8 май от 10.00 часа в Министерството на труда и социалната политика. В нея ще участват експерти на (ДАЗД), Дирекция "Закрила на детето" на Агенцията за социално подпомагане (АСП) и представители на Фондация "Бащи за отговорно родителство".

Ще бъдат поканени също експерти от Министерство на правосъдието и други родителски органиции. За създаването на работния екип е решено на среща между четирима представители на Фондация "Бащи за отговорно родителство", изпълнителният директор на АСП Ивайло Иванов и Теодора Иванова - главен директор на Главна дирекция "Контрол по правата на детето" към ДАЗД, уточняват от агенцията.

Решението е провокирано от протест на бащи пред сградата МТСП заради това, че се възпрепятстват срещите им със собствените им деца без реална причина.

Водещи

Най-четени