Испанци по-добри ловци от родните? Отстреляли четири глухара, два глигана и сръндак 20.05 | 16:21

Родните ловци са се сдобили с трофей за златен медал от глиган

От Цанка Донкова

Испанците по-добри ловци ли са от родните. в горите на Държавно ловно стопанство "Извора” – Девин ловна дружинка от Испания са отстреляли четири глухара, два глигана и сръндак. Това стана ясно от думите на директора на стопанството, инж. Стоян Сарийски, съобщава агенция "Фокус".

"Единият глиган е с трофей за златен медал, а другият - за бронзов", поясни той. По думите на инж. Сарийски, ловът на глухар не е много лесен и зависи от физическата подготовка на ловеца и от уменията му да стреля, като не без значение са и уменията на ловния водач, тъй като той трябва да заведе човека на точното място.

Директорът на стопанството отбеляза, че не си позволяват да отстрелват повече от 4-5 глухара на сезон, защото той е рядък вид и трябва да се щади. Преди дни от стопанството са си тръгнали и група от трима българи, които са имали добра слука и са успели да се сдобият с трофей за златен медал от глиган, както и с трофеи от осем сръндака.

До края на май се очакват още един-двама ловци за по един до два сръндака, тъй като и лимита за отстрел на сръндаци почти е изчерпан. Инж. Сарийски уточни, че с тях ще приключи пролетния лов, тъй като през лятото няма много желаещи за ловен туризъм.

Водещи

Най-четени