Истинско лято, с температури между 27° и 32°, но само за ден 13.05 | 09:18

След обяд и привечер ще се развие купесто-дъждовна облачност, на места с гръмотевици

От iNews.bg

На 13 май ще бъде предимно слънчево. Ще бъде топло с максимални температури между 27° и 32°. След обяд и привечер обаче ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Това показва прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Ще духа слаб вятър, предимно от запад-северозапад, който в следобедните часове в Западна България временно ще се усили. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, но привечер ще започне да се повишава. 

Над планините ще е предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в Стара планина, ще превали и прегърми.

Ще духа умерен югозападен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще бъде топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, възможно е да превали. Ще духа слаб югоизточен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад.

Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Водещи

Най-четени