Йоан Матев няма да излиза на свобода 14.11 | 14:06

Съдът реши да го остави в ареста след старта на делото за убийство

От iNews.bg

Йоан Матев остава в ареста. Това реши Софийският градски съд. Само преди ден прокуратурата внесе делото в съда и сега се чака дата за първото заседание.

От Нова телевизия припомнмят, че той беше обвинен за убийството на 15-годишния Георги в Борисовата градина. Случаят е от юни 2015 година, когато той намушква с нож непълнолетното момче. Прорезът засяга жизнено важни органи и момчето умира от масивна кръвозагуба.

След убийството, Йоан Матев изцяло променя външния си вид, навиците си и социалните си контакти. Действията му са квалифицирани от прокуратурата като извършени "по особено мъчителен начин". Аргументът - следд получаване на нараняването до момента, в който се развила острата кръвозагуба и 15-годишния Георги изпаднал в безсъзнание (поради обезкървяването на мозъчните структури), тийнейджърът изпитвал значителни болки и е можел емоционално да осъзнае случващото се с него.

В хода на разследването оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Ако бъде признат за виновен, Матев би могъл да получи наказание "лишаване от свобода" от 5 до 12 години.

Водещи

Най-четени