Йовчев подкрепи решението на ЕС за "Хизбула" 23.07 | 11:11

Ако има някакви рискове за България, то те вече са изконсумирани, смята той

От Елица Елефтерова

Решението на Европейската комисия да обяви военното крило на "Хизбула" за терористична организация е добро решение, заяви във Варна вътрешният министър Цветлин Йовчев.

"Имаме задължение преди всичко към българските граждани и те трябва да знаят истината за това, което се случва. Имаме отговорност и към нашите партньори, защото сме част от колективна система за сигурност. От тази гледна точка мисля, че това е едно правилно решение”, посочи Йовчев.

Той допълни, че ако има някакви рискове за България, то те вече са изконсумирани. Оттук-нататък той не очаква съществено повишаване на риска, съобщава агенция "Фокус”.

"Независимо от това, предприемаме всички необходими мерки, за да гарантираме сигурността в момента на всички критични инфраструктурни и на всички обекти в България”, допълни той.

Вътрешният министър проведе среща с кмета на Варна Иван Портних, на която се обсъдиха мерки във връзка с туристическия сезон, системата за видеонаблюдение, както и допълнителни дежурства на полицаи в район "Приморски".

Министърът е в града заради регионалното съвещание на МВР, което ще се проведе във Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров".

Министър Йовчев ще участва в церемония по повод годишнината от гибелта на поета Никола Вапцаров.

Водещи

Най-четени