Йончева категорично отхвърли обвиненията на Добрев 24.01 | 10:46

Той се опитва по всякакъв начин да ме атакува, казва депутатката от БСП

От iNews.bg

Депутат от БСП Елена Йончева категорично отхвърли обвиненията на Делян Добрев, че свързана с нея фирма е част от докладите за източване на КТБ. "Не, аз нямам никакви връзки с КТБ, това не е вярно", каза тя пред БНТ по повод информацията, изнесена по-рано днес от Делян Добрев пред бТВ.

"Аз съм имала сметка в КТБ, но не съм участвала в никакви схеми. Имала съм фирма и съдружник, и с нея съм извършвала своята дейност като журналист. Ако има нещо нередно в моята дейност, незаконно, неморално, аз призовавам съответните хора, които се опитват по този начин да хвърлят кал, да сигнализират прокуратурата или в Комисията за конфликт на интереси. Аз нито съм ползвала обществени и държавни ресурси, нито съм ползвала европейски средства. Не разбирам тази реакция на Делян Добрев. Той трябва да отговори на конкретни въпроси, които му зададох. Той не отговаря на тях. Ние внесохме сигнал в прокуратурата. Аз нямам нищо против г-н Добрев, имам нещо против схемата, която е направена в Хасково. Нямам никакво отношение към този човек, лично", каза Йончева.

Според нея Делян Добрев се опитва по всякакъв начин да я атакува. "Първо започна с това, че ще ме даде на съд, тъй като всичко, което изнесохме по "Кумгейт", едно не е вярно. След това по "Кумгейт 2", за финансовите обвързаности, каза, че също ще ме даде на съд. След това обясни, че съм агент на българското и на чуждото разузнаване. Сега излиза с публична информация от търговския регистър за моята дейност като журналист", каза още Йончева.

Водещи

Най-четени