Йотова: Отстраняването на Росен Желязков беше странно 26.04 | 13:45

„През последните месеци тази сглобка твърдеше, че трябва да направят големи компромиси в името на връщането на парламентаризма. Но нито той беше върнат, нито бяха проведени реформи”, допълни вицепрезидентът

От iNews.bg

"Отстраняването на Росен Желязков беше странно. Може би през последните месеци имаше много повече случаи, в които трябваше да се вземе "главата” на председателя на Народното събрание, но това е работа на партиите”, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от Нова.

"Не вярвам във всички тези гласове, които месеци наред обясняват, че няма алтернатива и че пак ще е същото. Никога не е същото. Онези, които поддържат тази теза, означава, че не уважават избора на българските граждани”, каза още Йотова.

"Месеци наред се говори повече за това кой как ще управлява властта, в каква сглобка, в каква комбинация. Няма и дума за това защо тези хора искат да управляват и какво ще донесат на българските граждани”, обясни тя. И изрази надежда страната скоро да има стабилен кабинет.

"През последните месеци тази сглобка твърдеше, че трябва да направят големи компромиси в името на връщането на парламентаризма. Но нито той беше върнат, нито бяха проведени реформи”, допълни вицепрезидентът

Най-четени