КТ "Подкрепа": Законът за детето задълбочава бездуховността 30.07 | 12:43

Текстове създават пропаст между децата и тези, които отговарят за тях

От Деляна Петкова

Синдикалната организация КТ "Подкрепа" изпрати отворено писмо до медиите, в което се казва, че проектозаконът за детето ще задълбочи бездуховността, арогантността и липсата на гражданско образование при възпитанието на българските деца.

Юлиян Петров от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" коментира, че идеята на синдикалистите е проектозаконът да бъде оттеглен и да се изготви концепция за децата, съобщи Агенция "Фокус". В този си вид ние не го приемаме категорично, допълни той.

Проектозаконът е стигнал в комисиите, в един момент той беше оттеглен, след това пак се заговори за него, припомни Петров. Официално все още не е ясно дали ще бъде приет или ще бъде ли съобразен с мнението на максимално широк кръг от заинтересовани.

"Това е нашето притеснение като синдикат и затова коментираме и се противопоставяме на някои от тези текстове, които според нас са доста опасни и няма да доведат до нищо добро", каза Петров.

"Би трябвало да започнем с анализ на статуквото в момента, че успехите във възпитанието и на училището, и на обществото не са чак толкова революционни и такива, каквито на нас ни се иска да бъдат. Трябва да помислим за някои стъпки и за реформи, за да може да има промяна на това, което се случва в момента в училище и да спре да се говори, че децата не са успели да усвоят необходимия процент на грамотност, а да се заговори нещо позитивно по отношение възпитанието на децата и за образователната система”, смята синдикалистът.

Според него спорните текстове създадат пропаст между децата и тези, които отговарят за тях – на първо място родителите, след това всички, които са наредени по стълбицата като учители и всички други заинтересовани.

Водещи

Най-четени