КТ „Подкрепа“ иска оставките на всички в ДКЕВР 03.07 | 11:08

Синдикалистите призовават ДАНС да разследва регулатора

От Филипа Тодева

Страната е в опасност заради безконтролното и цинично поведение на ДКЕВР, който така и не допусна фактически социалните партньори до технологията на своята работа. КТ "Подкрепа" настоява за незабавната оставка на цялата комисия (ДКЕВР) и спешно влизане на ДАНС и другите компетентни органи за обследване дейността на ДКЕВР за корупционни практики. 

Това се казва в писмо на синдиката до премиера Бойко Борисов и председателя на парламента Цецка Цачева. Становището им касае увеличението на тока, водата и газа. От "Подкрепа" считат, че "тези дами и господа" в ДКЕВР взривяват социалния мир и поставят под угроза финансово-икономическата стабилност на страната.

Синдикалистите очакват икономическата и социалната обстановка да се усложни с галопираща инфлация, свиване на колективното и инвестиционното потребление, на фона на отрицателен тренд на преки чуждестранни инвестиции /ПЧИ/, лавина от фалити, рязко повишаване на безработицата и др.  

iNews припомня, че според решението на държавния регулатор от 1 юли цената на електричеството ще се повиши с 13%, макар прогнозното поскъпване да беше с 10%. Управляващите обясняват, че причина за по-голямото поскъпване са добавките за зелена енергия, заложени в закона, проиет по времето на Тройната коалиция. 

Водещи

Най-четени