КФН с нов дом 16.08 | 15:06

Регулаторът се мести на ул. "Будапеща"

От Кремена Бедерева

КФН ще бъде на нов адрес. Новият дом на регулатора ще се намира в административна сграда на ул. "Будапеща” № 16, съобщиха от комисията.

Изборът на конкретната сграда е направен с единодушното решение на КФН, взето на заседание на базата на финансов и функционален анализ на подадените общо 18 оферти в публичната обява с този предмет. Колективният орган е одобрил както избора на сграда, така и съдържанието на сключения договор за наем като е възложил на председателя на комисията да подпише одобрения договор.

Новата сграда е с близо 40% повече полезна площ в сравнение с настоящата при непроменен наем. Според КФН това прави сключения договор чувствително по-изгоден от гледна точка защитата на финансовия интерес на държавата. С около 40% се намалява досега плащаната цена.

Основното предимство на сградата е локацията в центъра на София, в близост до институции като БНБ, Министерски съвет, Народно събрание, Министерство на финансите и др., отчитат от Комисията.

Сградата е вътрешно обособена за сметка на наемодателя при съобразяване със специфичните изисквания на КФН. Тя е с офис площи от клас А и отговаря на всички критерии за сигурност на европейските надзорни органи на финансовия сектор, в които българският регулатор е активен член, пише още в съобщението на дъражвния регулатор.

Подробности вижте на Econ.bg.

Водещи

Най-четени