Камерън отива на избори с 54 000 повече мигранти зад гърба си 26.02 | 17:42

Близо 60% от пришълците на в Англия са от други страни в ЕС

От iNews.bg

Една от "болните теми" за Великобритания миграцията отново дойде на дневен ред в светлината на приближаващите избори на Острова. Според последните данните броят на пришълците в Обединеното кралство  през миналата година възлиза на близо 300 000 души.

Така преди вота обещанието на премиера Дейвид Камерън да намали броя на мигрантите с десетки хиляди беше разбито на хиляди парченца. 

Статистиката  показват, че консерваторите отиват на избори с 54 000 повече пришълци в сравнение с 2010 г., когато дадоха обещание за редуцирането им, коментира Guardian. 

Според данните на Националната статистическа служба притокът на Острова, "се подхранва" , както от граждани на други страни в ЕС, както и от държави извън общността. 

Броят на имигрантите през 2014 г. е най  - високото ниво  от 2005 г. насам.

Според  Обсерваторията за наблюдение на миграцията  успехът на Великобритания да стимулира  икономическия растеж и създаването на работни места са основните фактор, подкопаващи усилията на правителството да намали броя на пришълците. 

Нереалистичната цел, поставена от "Даунинг стрийт" 10 за редуциране на миграцията е принудила правителството да  приеме по – тежки и  все повече будещи тревога политика, коментират от Съвместния съвет за благосъстоянието на имигрантите.  От там смятат, че по – строгите мерки единствено пораждат напрежение между отделните общности. " Семейства биват разделяни,  чужденците, работещи в здравната система,  биват третирани  неравно, студентите от други страни се вземат на прицел, дават примери от съвета. 

Според данните най – голям скок има при чужденците, дошли да търсят работа  на Острова, които са достигнали до 271 000. До 192 00  пък се увеличили  студентите. 

Близо 60%  от имигрантите се от други държави членки на ЕС, а 25 на сто са от страни, извън общността. 

Най-четени