Кампанията "Мислиш си, че познаваш България?" стартира от 1 юли 09.06 | 19:10

На сайта със същото име ще се разиграва интерактивна игра с много всекидневни награди

От iNews.bg

По инициатива на израелския посланик Шаул Камиса Раз у нас ще бъде създадена нова компания "Мислиш си, че познаваш България?", която ще рекламира страната ни като туристическа дестинация зад граница и на местния пазар и ще мотивира хората да избират страната ни за почивка. С нетрадиционни и интерактивни методи, всички - българи и чужденци, които искат да научат нещо за страната ни, могат давлязат в сайта на кампанията.

Идеята на израелския дипломат е била подкрепена от посланика на Хърватия Лиерка Алайбег и на Полша Кшищоф Краевски, съобщи на пресконференция по този повод министърът на туризма Николина Ангелкова, като обяви старта на кампанията.

Тя обясни, че Министерството на туризма не финансира кампанията, а само я подкрепя институционално. Проектът е плод на публично-частно партньорство.

Всички потребители на сайта "Мислиш си, че познаваш България" могат да участват в образователна интерактивна игра в периода от 1 до 30 юли. Участниците ще отговарят на въпроси от културна и историческа тематика за малко исвестни места в страната ни. Целта на организаторите е посетителите, които харесват и споделят сайта, да достигнат 1 милион.

Всеки ден за 12 души, дали верни отговори в играта, ще има награди, като - почивка в България, СПА уикенд, ваучер за пазаруване, билет за концерти, раница и др.

Ангелкова се позова на изследвания, свързани с насърчаване на вътрешния туризъм, според които българите имат желание да пътуват и почиват в родината си, но отбелязват, че нямат достатъчно информация и не я познават добре".

За пореден път тя изтъкна, че в България има 47 000 културно исторически паметници, над 600 минерални извори и над 4000 туристически атракции.

Израелски туристи в България все повече ще се увеличават, увери посланик Шаул Камиса Разпътуват активно из страната с автобуси. От декември самолети от Тел Авив ще кацат и в Пловдив.

България и Хърватия трябва да обединят усилията си за съвместен туристически продукт в региона, защото много хора искат да видят и Адриатическо, и Черно море, и планините в двете страни, каза пък хърватският посланик Лиерка Алайбег, като похвали българската кухня.

Министър Ангелкова приветства предложението на Хърватия за представянето на общи туристически продукти. В отговор на въпрос тя каза, че

Първият етап на инициативата "Мислиш си, че познаваш България” представлява видео обръщения на популярни личности от чужбина – мисионери по проекта. Всеки от тях ще разказва за личната си емоционална връзка с България.

Платформата на едномесечната интерактивната игра, която стартира от 1 юли, е разработена под формата на "quiz" с четири въпроса с отворени отговори. Всеки правилен отговор ще отваря част от снимка на красиво, но малко популярно място в страната.

 

Всеки ден чрез томбола ще бъдат избирани минимум 12 измежду далите верни отговори за деня, които ще печелят атрактивни награди – ваканция на морето, ваучери за пазаруване, спа уикенди, билети за концерта на Robbie Williams и др.

Водещи