Каракачанов: ГЕРБ не могат да говорят за мажоритарен вот заради партийни сметки 22.02 | 11:28

Ако ГЕРБ подкрепят ДПС, аз и ВМРО нямаме място в коалицията, заяви вицепремиерът

От iNews

Когато гражданите са ви избрали, очакват работа. Да си вземеш заплатата като депутат и да не идваш на работа, а да се въртиш в предаванията, ти се отказваш от борбата си. Парламентарната трибуна е най-високата трибуна за гласност. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Не е нормално да ограничават преференциите. ГЕРБ не могат да говорят за мажоритарен вот, заради партийни сметки. Практиката показа, че всеки пипнал изборите, пропада", каза още той. 

"Ако не искаме хората да псуват "на майка" парламентаризма и да не ходят да гласуват, можем да измисляме всякакви неща като електронно гласуване и подобни", допълни вицепремиерът. 

"Ако ГЕРБ подкрепят ДПС, аз и ВМРО нямаме място в коалицията. Циганското население в България, и тази част, която смята, че има само права, но не и задължения, и тези хора, които посягат на живота, имота и парите ви, нямат място. Законът е еднакъв за всички. 90-те нямаше защитници на цигани изнасилвачи на баби, защото полицай му ударил шамар", категоричен бе министърът на отбраната. 

"Българските политици свикнаха някой друг да взема решенията за страната ни. Стига сме слушали Брюксел. Няма ефект да се доказваме пред тях, вижте с какво се занимава Европа - джендъри и трети пол.  Защо трябва да питаме детето какво е - момче, момиче или марсианчета", завърши Красимир Каракачанов.

Водещи

Най-четени