Каракачанов: Партиите да се обединят заради България 26.03 | 22:14

Лидерите на ВМРО, НФСБ и „Атака“ сядат на масата за преговори още утре

От iNews.bg

Ситуацията, в която се намира България, със съсед като Ердоган и Турция, която все повече се ислямизира, проблемите в Украйна и Русия, идеите на някои европейски лидери за Европа на две категории държави, изисква повече консолидация на националната енергия и повече отговорност пред нацията, както и по-малко бръщолевене за ляво и дясно. Това каза съпредседателят на "Обединени патриоти" и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред бТВ, предаде "Фокус".

"Първо да честитим на тези, които спечелиха изборите и второ да се надяваме, че този парламент и сегашните политици от тази вечер нататък ще бъдат по-разумни", каза още той. Според него българските партии трябва да си подадат ръка не в името на собствените си комплекси и амбиции за власт, а в името на българските граждани и спокойствието и бъдещето на България. "Казвам го към всички български партии, които ще влязат евентуално в това Народно събрание", допълни лидерът на ВМРО.

"Изразявам личното си мнение, нашата коалиция е от три партии, НФСБ, Атака и ВМРО. Кампанията беше много динамична не сме имали време да се съберем и да умуваме какво ще правим след изборите. Изразявам мнение като председател на ВМРО и съпредседател на Обединени патриоти", посочи той. "Още от утре с колегите ми Валери Симеонов и Волен Сидеров ще седнем доста по-детайлно да обсъдим ситуацията", допълни Каракачанов.

Водещи