Катаджиите хванаха 79 софийски джигити 30.10 | 12:23

Най-големият нарушител е карал с близо 50 км/ч над разрешената

От Кремена Бедерева

В рамките на специализираната полицейска операция, приключила тази сутрин в 10 часа, общо 79 служители на ОДМВР-София извършваха постоянен и всеобхватен контрол на скоростта на движение на моторните превозни средства в населените места, главните и третокласни пътища на територията на Софийска област.

За целта съобразно интензивността на движението и рисковите участъци с условия за управление на МПС с висока скорост бяха определени 68 точки за контрол.

В хода на операцията полицейските наряди са установили общо 79 нарушения на скоростния режим, за които са съставили 26 акта и 53 фиша. Паралелно с това пътните полицаи са констатирали и 127 нарушения на Закона за движение по пътищата.

По време на операцията на територията на областта за възникнали четири леки пътнотранспортни произшествия.

Най-голямото превишение на разрешената скорост са констатирали вчера служителите от сектор "Престъпления по пътищата". В района на 26-км на първокласен път 1-8  те установили лек автомобил "Тойота Раф 4" с германска регистрация, движещ се в посока Калотина с 95км/ч при ограничение до 50км/ч.

66-годишният водач е санкциониран по административен ред с глоба в размер на 200 лева.

Най-много нарушения за скорост са установени от служителите на РУ-Своге - 16, РУ-Правец -11 и РУ-Ихтиман - 9.

По 17 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили служителите на магистрална полиция и РУ- Костинброд, 16 са констатирали колегите им от РУ-Елин Пелин.

Най-четени