Катастрофа блокира за кратко Е-79 при Благоевград 09.04 | 14:31

Заради разлив на гориво движението бе временно пренасочено

От iNews.bg

ТИР и лек автомобил "Ситроен" се удариха при разминаване на Е-79 край Благоевград. Вследствие на удара се получи разлив на гориво. При ПТП-то няма пострадали, но трафикът бе затруднен за близо час, предаде БГНЕС.

Пътният инцидент стана между местността "Полигона" и входа на Благоевград към 12:00 ч. При разминаване товарният и лекият автомобил се блъскат, пробит бе резервоарът на ТИР-а.

"Карам си по пътя, аз не бързам, превозвам безалкохолни напитки за Атина, този с бялата кола се натресе в мен, резервоарът ми протече”, обясни водачът на товарния автомобил. Пътничката в леката кола каза, че не е видяла какво става, но ги е ударил товарният автомобил.

На място заради разлива на гориво от пробития резервоар, пристигна и пожарна. Трафикът и в двете посоки бе блокиран за 30-ина минути, след което трафикът в посока Благоевград бе пренасочен по стария път от Долно Церово до кв. "Струмско". Към 13:00 ч. бе възстановен и засега е нормален, след като товарният автомобил бе преместен от местопроизшествието до отбивката на "Полигона”.

Водещи

Най-четени