Катуница - една година по-късно 23.09 | 19:23

В селото се организира шествие в памет на загиналия на тази дата Ангел Петров

От Кремена Бедерева

В пловдивското село Катуница се събират участниците в шествието в памет на загиналия преди година на тази дата Ангел Петров, предаде Радио "Фокус" - Пловдив.

Ангел стана жертва на конфликта и размириците на местното население с ромския бос Кирил Рашков. В шествието участие са заявили футболни фенове от цялата страна. По-рано през деня те присъстваха и на панихидата, отслужена в памет на Ангел, на гробищния парк.

Около 14,30 часа футболният отбор на Катуница – "Марица” игра с ветерани. Срещата завърши с равен резултат, а в полувремето 12 деца от клуба по карате киокушин, в който е тренирал Ангел, направиха демонстрация.

На двубоя присъства и Елена Ваташка, представител на Български футболен съюз, която подари на отбора на Катуница екипи и футболни шалчета и покани 35 души от селото на футболния двубой България – Белгия, като обеща да поеме изцяло разходите.

Според кмета на селото Красимир Юруков, идеята на тези мероприятия, които се провеждат от снощи в Катуница, е да напомнят за загиналите момчета, да почетат паметта им, и да не позволят никога повече това да се случва. След няколко минути шествието ще поеме от центъра пред кметството.

Участниците в него, със запалени свещи в ръце, трябва да стигнат до лобното място на Ангел в другия край на селото. Същото шествие ще бъде направено и утре, в памет на починалия преди година, ден по-късно Павел.

Водещи

Най-четени