Катуница пак се вдигна 17.10 | 19:47

Според протестиращите властта е забравила Катуница с арестите на Кирил Рашков и внука му

От Кремена Бедерева

Хората в Катуница отново излязоха на протест. След като в края на миналия месец селото се вдигна срещу Кирил Рашков, известен като цар Киро.

Поводът бе тежък инцидент – бус с роми блъсна и убива 19-годишен младеж, докато разхождал кучето си. Инцидентът се случва в нощта на 23 септември, около 20 часа, на ул. "Стадион" в селото.

Според очевидци автомобилът връхлетял върху младежа и го влачил няколко метра, после "избягал" в неизвестна посока, като ромите не са му помогнали. Очевидци твърдят, че в буса е имало роднини на Кирил Рашков или така известния цар Киро.

Пострадалият бил откаран в болница, където по-късно починал. Минути, след това на местопроизшествието започнали да се струпват множество разгневени хора от селото. Афектираната тълпа успяла да преодолее полицейския кордон, навлязла в имота на Кирил Рашков и започнала да унищожава имуществото му.

За 23-ти пореден ден жителите на с. Катуница провеждат мирно шествие и бдение със свещи в памет на Ангел и Павел. Това съобщи близката сродница на Ангел Петров - Иванка Петрова за БТА.

Тази вечер около сто души са се събрали на автомобилния надлез, който свързва селото със Садово и околните населени места, и блокираха движението на превозните средства. По думите на Иванка Петрова по този начин хората искат да привлекат вниманието на институциите и да покажат, че не са забравили случилото се с Ангел и Павел.

Жителите на Катуница апелират за по-бързи съдебни действия срещу фамилия Рашкови. Надлезът остава затворен до 20 часа тази вечер, каза още Иванка Петрова. Тя допълни, че бденията в памет на двете момчета ще продължат поне до 40-я ден от смъртта им.

Водещи

Най-четени