Кафенетата в Кюстендил "гъмжат" от постери срещу Бат Сали 22.10 | 11:45

Напрежението нараства. В града е пристигнал лидерът на ДПС Лютви Местан

От Теодора Кокаланова

Кафенетата по пешеходния булевард "България" в Кюстендил "гъмжат" от поставени постери "Тук не е град на Бат Сали". Върху постерите е поставена снимка на Александър Методиев, получил депутатско място като водач на листата на ДПС в 10-и многомандатен избирателен район. Плакатите са залепени на входните врати на питейните заведения, прозорците, както и върху част от местата за сядане. 

Пред общината полицейското присъствие е изключително засилено, предаде агенция "Фокус". В града лидерът на ДПС Лютви Местан е пристигнал за среща с кмета на Кюстендил – Петър Паунов и на Дупница – Методи Чимев. Срещата е във връзка с искането на кюстендилци за оттегляне на Александър Методиев – Бат Сали за депутат в 43-тото народно събрание.

Пред сградата на общината има събрали се няколко души, единият от които носи плакат с надпис: "Местан – Бат Сали ни тури, кюстендилският мир – взриви". Друг протестиращ носи националното знаме. Засега обстановката е спокойна. 

Протестиращите в Дупница вече блокираха главен път E79 в знак на недоволство от разпределението на мандатите след провелите се предсрочни парламентарни избори на 5 октомври. 

Водещи

Най-четени