Кирил Ананиев: 6-ма от пострадалите са в тежко състояние 26.08 | 15:23

21 са общо ранените, потвърди здравният министър преди извънредната среща заради трагедията в МС

От Ани Романова

Общо 21 са ранените, 6 от които сериозно, вследствие на жестоката катастрофа с автобус крй Своге, при която загинаха 16 души. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев преди извънредната среща в Министерски съвет във връзка именно с тежкия инцидент, станал на пътя в Искърското дефиле.
 
"По последни данни 21 души са сериозно пострадали. Най-тежки са четирима души в "Пирогов", от които двама в особено тежко, в "Света Анна" има една жена, която е в много тежко положение и във Военномедицинска академия има двама души, от които мъжът на 30 години е в по-тежко състояние. И този, който е в "Царица Йоанна", той е с охлузвания – в съзнание", обяви Ананиев и потвърди, че има загинало дете на 13 години.

Здравният министър бързаше за МС, където започва извънредното заседание на институциите заради тежката катастрофа.

По план заседанието трябваше да се прпведе в МВР, но по-рано през деня стана ясно, че ще е при премиера Бойко Борисов.

Така освен министър-председателя, на заседанието участват още четирима министри - МВР-шефът Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанаков, на здравеопазването Кирил Ананиев. Наред с тях е и главният прокуро Сотир Цацаров, както и неговият заместник Борислав Сарафов. В заседанието участваха и други експерти, включително от гражданска защита, пътна полиция и други.

След края на заседанието се очаква да бъде даден брифинг.

 

Снимка: Стоп кадър

 

Водещи

Най-четени