Клас „Прослужено време“ остава 20.07 | 13:37

Синдикатите и правителството се разбраха след 2-часова среща

От iNews.bg

Заплащането на клас "Прослужено време" към заплатата остава. Държавата се отказа от идеята тази добавка да отпадне. Това стана ясно след среща на синдикатите при премиера Бойко Борисов. Още преди разговорите да започнат, вицепремиерът Валери Симеонов се извини, че е изказал лично мнение по темата и не е съгласувал думите си с никого от правителството.

Срещата в Министерски съвет е продължила близо 2 часа като на нея са обсъдени увеличаването на пенсиите и доходите в следващите две години, както и програмата за тристранно сътрудничество, предаде БНТ.

Без някой да го е искал от мен, аз изказвам съжаление за отзвука, който предизвика моето лично мнение. Смятам, че това беше грешка, защото то се прие едва ли не като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен за никого обяснителен режим. Ще се постарая за напред това да не се повтаря, заяви Валери Симеонов.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че наистина очаква увеличение от есента и ако това не се случи, може да има протести.

На пресконференцията стана ясно, че всички са останали доволни от срещата при премиера Бойко Борисов дори синдикатите изразиха задоволството си, но заявиха, че очакват действия от правителството.

Водещи

Най-четени