Кметът на Кюстендил горд, че е под прицела на Янев 24.03 | 16:59

Изказването му е в отговор на данните, които лидерът на РЗС изнесе за злоупотреби срещу 16 кмета

От Кремена Бедерева

"Има фактология, която отговаря на истината. Ние работим по европейски програми и това включва серия обслужване, обяви, продажби на земи, подробни устройствено планове, пълно обслужване, което по европейски програми е за над 120 млн.лв.”. Това заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов във "Всяка неделя” по "Нова телевизия". 

Изказването му бе в отговор на данните, които лидерът на РЗС Яне Янев изнесе за злоупотреби срещу 16 кмета. По думите на Янев сигналите са постъпили в парламетнарната комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта, която той оглавяваше.

Председателят на РЗС се закани да изпрати преписките за нарушения на кметовете до Върховната касационна прокуратура. Сред нарочинети кметове е този на Божурище – Аспарух Аспарухов. Според Янев той има зоопарк в кабинета си за поне 50 000 лв.

Кметът на Каварна Цонко Цонков е обвинен в далавери с ромски имоти и обществени поръчки, от които общината загубила 4 млн. Не на последно място е и кметът на Кюстендил Петър Паунов. Според изнесените данни общината е похарчила от 2007 досега за медийни услуги и ПР-кампании над половин милион лева, за празници – около 248 000 лв., а за социален антрополог – 56 000 лв. 

"Ние работим с Харалан Александров относно консултиране на социалните програми и по отношение на интеграцията. Преди 4 години въведохме и целодневната форма на обучение. Като цифрово изражение, ако там сме инвестирали 56 000 лв. в рамките на две години и половина, в момента възвръщаемост имаме от около 4,5 млн. лв. Последният проект, който имаме с Нов български университет и Датска фондация е за над 850 000 за ново детско заведение в ромския квартал”, обясни още Петър Паунов. 

На въпрос дали се притеснява от обвиненията на Яне Янев, Паунов бе категоричен, че е престижно да бъде в списък на Янев. "Докато Яне Янев напада някого, този човек просперира и в кариерата си, и в работата си. Когато той започва да го гвали, той катастрофира”, категоричен бе Паунов.

Водещи

Най-четени