Кметът на Перник заплашвала общински съветник от ГЕРБ със затвор? 01.08 | 16:44

Това твърди самата Милена Миланова. Росица Янакиева отрече

От Андриян Георгиев

Председателят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Перник Милена Миланова била заплашвана със затвор от кмета на общината Росица Янакиева, каза Миланова пред агенция "Фокус".

"Като общински съветник имах участие в комисия. Сряда е приемен ден в общината. Влизайки в партера, фоайето беше препълнено с граждани, кметът каза: "Добър ден, г-жо Миланова. Вие стигнахте твърде далеч, не очаквах такова нещо от вас. За това, което правите, аз ще ви вкарам в затвора, запомнете ми думите”. Казах, че отказвам да водя този разговор и отминах, обясни Миланова. 

"Това се случи минути след съвместно участие на мен, мои колеги и кмета на общината в Българското национално радио, по повод начина, по който са разходвани предоставените ни от държавата суми за преодоляване на щетите от земетресението, и изнесените от нас констатации, които са въз основа на документи, предоставени ни от кмета. Вече имахме възможността да обясним какво се случва в Перник и че не е осъществен никакъв контрол по разходването на тези средства. Явно това е камъчето, което накара кмета да излезе от равновесие и да си позволи подобно поведение към общински съветник”, добави Миланова. 

Според нея нямало никаква друга причина, защото отношенията ѝ с кмета Росица Янакиева били чисто служебни. 

"Да крещиш на партера на една обществена сграда "Г-жо Миланова, аз ще ви вкарам в затвора”, е груб натиск срещу моята лична дейност в качеството ми на председател на групата на общинските съветници от ГЕРБ”, каза още Милена Миланова.

Росица Янакиева отвърна на думите на Милена Миланова, като каза, че Миланова лъже и тя нямала намерение да ѝ отговаря.

"Какви затвори, кого бият по главата, какви са тези истерии? Използвайки ситуацията – отчета за изхарчените пари в Междуведомствената комисия, някой се опитва пред хората да се оправдава, прехвърляйки вината върху мен. Никой не е съдник, има си органи за това. Има си съд, има си прокуратура, има си Сметна палата. Перничани не се нуждаят от такива циркове. Те се нуждаят от адекватни действия и адекватна подкрепа”, добави Росица Янакиева.

"Аз досега за някого да съм казвала, че е направил нещо, че е престъпник? Какво истеризираме цялата ситуация? На единия майка му съм щяла да убивам, на другия затвор съм му обещала и т.н. – несериозно звучи”, завърши кметът на Перник Росица Янакиева.

Водещи

Най-четени