Кметът на Хасково: Оставам си на поста 04.10 | 16:41

Член съм на ГЕРБ заради Борисов, но гражданите са ме избрали, каза Беливанов

От iNews.bg

Въпреки че тази сутрин премиерът Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Хасково Добри Беливанов, той заяви, че няма да я подаде. Като добави също, че е член на ГЕРБ и не смята да се дистанцира от партията. Във връзка с обвиненията от БСП за роднинските назначения без конкурси в общинската администрация, пред БНТ Беливанов подчерта, че сега за всички длъжности ще бъдат проведени честни и прозрачни конкурси.

"Аз съм избран от Хасково, имам ангажимент към моите съграждани и имам намерение да си ги изпълня. Не бягам от отговорност", категоричен бе кметът. Който изрично потвърди, че остава на поста още 2 години до следващите местни избори.

По повод поисканото от Борисов негово доброволно оттегляне от кметския престол Беливанов каза: "Аз съм от партия ГЕРБ, не съм изключен, член на ГЕРБ съм. Аз съм в тази партия, заради г-н Борисов, но Хасково ме избра".

Добри Беливанов добави, че до края на седмицата ще излязат конкурсите в общината. "Да, ще бъдат обявени, в момента работят върху тях, до края на седмицата ще излязат. Искам да бъдат прозрачни, тука да работят хора, които да милеят за Хасково, каза още кметът.

Водещи

Най-четени