Кметът напомня: Столичани да почистят тротоарите 10.12 | 08:17

Градският транспорт се движи нормално, не е имало проблеми в ранните часове, включително и в по-рисковите места, каза Йорданка Фандъкова

От Филипа Тодева

Напомням на гражданите, че имат отговорност към тротоарите – собствениците или наемателите. Както фирмите, така и гражданите трябва да почистват тротоарите, за да осигурим и спокойствието при движението на пешеходците. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

Тя подчерта, че са подготвени улиците за движението тази сутрин.

След вчерашния снеговалеж и особено след много ниските температури и вятъра, които създадоха условия за поледици, се наложи да се обработят всички улици с масов градски транспорт, както и част от останалите улици.

"Две обработки са правени тази нощ. Над 180 машини са били на терен. В момента има дежурства – над 40 машини, които са в движение, и още над 150 в готовност, така че да можем да осигурим трафика рано сутринта в понеделник", каза столичният градоначалник.

По думите й от 5 часа вече градският транспорт се движи нормално, не е имало проблеми в ранните часове, включително и в по-рисковите места. В момента се обработват спирките и подлезите.  

Водещи

Най-четени