Колко излезе издирването на изчезналия Тодор в планината 17.12 | 09:30

Мъжът може да се окаже с обвинение след екстремното си къмпингуване

От iNews.bg

За щастие, изчезналият в Стара планина 39-годишен почитател на високо адреналиновите преживявания Тодор Владимиров се прибра жив и здрав миналия ден. След няколко дни мащабно издирване, в което се включи дори хеликоптер, мъжът се появи в хижа "Васил Левски” и се оказа, че всъщност не се бил изгубил, а бил на екстремно къмпингуване.

"Пред спасителите Тодор  е обяснил, че е учуден, че ние сме го търсили. Тази спасителна акция беше поръчана от приятел на Тодор. Поръчка на акция първоначално струва 90 лева, а след това – около 700 лева на денонощие. Ние четири дни издирвахме Тодор”, съобщи дежурният в Планинската спасителна служба Иван Драгошинов пред Нова тв.

Самият Тодор разказва, че не е имал обхват на телефона и затова не можел да се обади и да съобщи на близките си, че всичко е наред. Сега обаче не е изключено той да се окаже с обвинение заради своето забавление, защото в акцията се включиха много хора, а в готовност бяха групи полицаи и военни.

"Опънах палатката и прецених, че на другия ден ще се кача по същата пътека и пак ще се включа в Ком-Емине и ще стигна до заслон Ботев. Вечерта обаче заваля сняг, имаше виелица, беше много студено и палатката там си замръзна и буквално я заземих. Просто реших да си направя една зимна планина на минус 10 - минус 15 градуса и да се накефя, в палатка. Не съм го направил нарочно. А телефонът ми е много смотан и няма обхват", обясни Тодор.

Най-четени