Контрабандисти на цигари запалиха колата на митничар 27.08 | 16:42

Той ползвал собствената си кола при спецакция срещу контрабандисти в столицата

От Андриян Георгиев

Автомобил на митничар беше запален по време на акция срещу нелегалното разпространение на цигари в столицата, съобщават от Агенция "Митници”. Палежът е извършен вчера (26 август) следобед в софийския квартал "Банишора” пред обект, използван за депо за контрабандни цигари. 

Митничарите започнали да наблюдават обекта, тъй като очаквали да бъде "зареден” с цигари без бандерол.

Тъй като дори необозначените митнически автомобили са вече разпознаваеми за контрабандистите на цигари, митничарите са извършвали наблюдението с личните си автомобили. 

Един от митничарите е паркирал автомобила си на около 80 м от обекта и е започнал наблюдение. Около час по-късно Opel-ът е бил подпален. Колата е напълно изгоряла. 

По твърденията на агенция "Митници" лицата, които живеят във въпросния имот, принадлежали към т.нар. Омурташка група, контролираща и осъществяваща нелегалното разпространение на цигари на Женския пазар в столицата. Обектът бил известен на митническото разузнаване и разследване от над година и половина. В този период били образувани няколко досъдебни производства, като само от началото на 2012 г. са извършени три проверки, при които са открити цигари, предназначени за нелегално разпространение.

Собствениците на имота многократно са били предупреждавани, че там системно се съхраняват акцизни стоки, което е престъпление. 

През последните месеци служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване" на Столичната митница били получили многобройни заплахи за саморазправа по време на специализирани акции срещу нелегалното разпространение на цигари в София, а началникът на отдела беше нападнат на Женския пазар. 

Водещи

Най-четени