Конфискуваха 2088 фалшиви фланелки с лика на Меси 25.01 | 13:55

Дрехите пътували за Германия в турски ТИР

От Филипа Тодева

2 088 детски спортни блузи с логото "FC Barcelona” и името и номера на Лионел Меси задържаха митническите инспектори на "Капитан Андреево". Това съобщиха на от пресцентъра на "Агенция Митници". Две седмици след като аржентинецът спечели "Златната топка” на FIFA за 2011 г., ментета на екипа му вече пътуват към немския пазар в ТИР с турска регистрация. Камионът е пътувал от Турция през България за Германия, натоварен с декларирани 293 колета.

Митническите служители на МП "Капитан Андреево" го селектират за щателна митническа проверка, при която става ясно, че броят на декларираните колети отговаря на превозваните. Митническите служители обаче продължават проверката и след отваряне на колетите откриват в тях фалшивите 2088 детски блузи с логото на каталунския гранд и името и номера на звездата му Меси. Блузите са задържани на основание чл.

78 от ЗМГО и са уведомени заинтересованите маркопритежатели. Митнически експерти коментират, че фалшификаторите определено следят конюнктурата на пазара на спортни стоки и неслучайно брандират ментетата си с името на Лионел Меси, който спечели за трета поредна година "Златната топка”, победи в Примера дивизион, Шампионската лига, Суперкупата на Испания, Суперкупата на Европа, Световното клубно първенство и вкара 55 гола за ФК "Барселона” през 2011 г.

При щателната митническа проверка на колетите в товарния отсек на същия камиона митничарите откриват и огромно количество недекларирани спортни панталони. От 34 чувала митническите служители изваждат общо 10 670 спортни панталона. Почти половината от спортните панталони са от актуалния вид "седем осми”, над 4 хил. чифта са дълги, а над 1 500 чифта – къси. По случая е съставен акт за митническо нарушение.

 

Водещи

Най-четени