Костов: Всеки опит да ни копират ще създаде фалшификат 30.06 | 13:48

Тъмносиният лидер се страхува, че БСП ще се върне на власт

От Филипа Тодева

Ще си позволя да напомня, че НДСВ се рекламираше като по-доброто СДС. Нека не допускаме сега други да се рекламират като по-доброто ДСБ, защото не е вярно. Всеки опит да бъде копирана нашата партия ще произведе фалшификат. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов в доклада си пред ІХ Национално събрание на партията, предаде Агенция "Фокус".

Той постави на дебат и въпроса какво трябва да бъде отношението към новопоявяващите се партии, с претенции към доверието на десните избиратели. И какво – към службогонците от десницата. "Добрата политика не са чешмичките, Цанков камък и лотовете от магистралите. Ние поставяме като ключ и политически критерий за успешно управление българина да има качеството на живот на средния европеец.

Това е възможно само с изпреварващото икономическо развитие и бързо растяща конкурентоспособност", подчерта тъмносиният лидер. Според него ДСБ има компетентност и може да бъде конструктивна опозиция.

Националното ръководство подкрепя решението в ДСБ да са отворени към личности, партии и граждански организации на основата на споделени политически принципи. "За нас е чуждо да изоставяме делото и партньорите си. Политически коректно е да им подадем ръка, да им предложим единодействие за изборите", изтъкна Костов.

Той не скри опасенията си, че общественото доверие е така разпределено, че има реална заплаха, БСП да се върне на власт с Тройна коалиция. "Това би било още по-голямо зло за нас всички. Затова следва да дискутираме и въпроса каква опозиция искаме и трябва да бъдем", каза още той.

Водещи

Най-четени