Костов: Путин провокира България 17.09 | 16:39

Лидерът на ДСБ смята, че искът на „Атомстройекспорт“ няма да мине в съда

От Филипа Тодева

Въпросът е защо Путин провокира сега? Това е големия въпрос според мен. Защо сега реши да провокира по този начин България и да създаде максимално враждебна среда към всякакви руски възможни инвестиционни проекти. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

"Искът на "Атомстройекспорт” е провокация. Той е от такова естество, че едва ли ще бъде уважен от сериозен съд. В това отношение казаното от финансовият министър и от министъра на икономиката и енергетиката считам за отговарящо на истината" добави Костов.

Според него Путин се намира в много тежко вътрешно политическо положение, той е вече много силно конфронтиран с ЕС, с всички основни политически институции, с ЕК. От друга страна срещу "Газпром" започва процедура за злоупотреба с господстващо положение.

"Бойко Борисов беше част от тази линия на нарушение на консенсуса до вземането на решение за прекратяването на проекта "Белене”. От този момент нататък той се опитва да компенсира всички тези пропуски, платени стотици милиони, които се натрупаха в неговите 3 години.

Аз не знам дали това е възможно. Казвам всичко това с голяма доза горчивина. Огромна доза горчивина. Защото ако не бяха направени тези неща, нямаше да се нанесат огромни щети на българската икономика и на българския политически курс", коментира още лидерът на ДСБ.

Водещи

Най-четени