Костов ще търси "единство" с Нейнски 10.12 | 14:47

ДСБ упълномощи лидера си да проведе незабавна среща с нея

От Филипа Тодева

ДСБ упълномощи лидера на партията Иван Костов да проведе незабавно среща с Надежда Нейнски и с десните формации от Синята коалиция с цел бързо подписване на коалиционно споразумение и реална работа за изборите.

Това обяви днес заместник-председателят на партията Радан Кънев след заседание на Националното ръководство.

По повод срещата на Национален съюз "Единство" в Пловдив и регистрираното впоследствие Гражданско сдружение "Единство" Кънев заяви, че ДСБ вижда в тази среща желание и готовност десницата в България да се обедини въз основа на съществуващата Синя коалиция, напусната от СДС.

Съюз "Единство" бе учреден в Пловдив от евродепутата Надежда Нейнски и изключените от СДС Мартин Димитров, Ваньо Шарков и лидера на младежката организация на партията Христо Пачунгов. В петък Надежда Нейнски коментира, че Синята коалиция става единна партия.

Младите сини предложили да се регистрира Гражданско сдружение Съюз "Единство" и канят старите партийни лидери да станат част от него.

Очакванията, че фракцията "Единство" на Нейнски и Мартин Димитров, която се роди като част от СДС, ще се превърне в отделна политическа формация точно на рождения ден на СДС, се сбъднаха, смята тя.

Докато "Раковски" 134 и привържениците на лидера Емил Кабаиванов празнуваха в НДК 23-ти рожден ден, Нейнски обяви: "Събираме се отново с Иван Костов".

Водещи

Най-четени