Край Сарафово гъмжи от обучени кучета и полицаи 18.07 | 18:17

Целият район е отцепен

От Теодора Кокаланова

Районът край Сарафово е отцепен. Всички автомобили се проверяват с обучени кучета. Причината е в провеждането на възпоменателната церемония по повод 2 години от кървавия атентат на бъргаското летище. Кметът на Бургас Димитър Николов и почетният консул на Израел Орлин Мандов присъстват, за да поднесат цветя в памет на жертвите.

"Ситуацията на бургаското летище е много променена, защото е открит нов терминал. Аеропортът е едно сигурно място за пристигане и изпращане на туристите", заяви категорично кметът на Бургас Димитър Николов.

По думите на консула Орлин Мандов непрекъснато се поддържа връзка със семействата на загиналите и ранените в атентата. "Те никога няма да забравят това, което се случи. Много от семействата са запазили стаите на децата си такива, каквито са били преди смъртта им", допълни той. 

Той отбеляза, че част от оцелелите са дошли отново на почивка в България и благодари на хората, които са участвали в спасителните действия на 18 юли 2012 г, предаде в. "24 часа".

Преди две години на тази дата загинаха един български гражданин и петима израелски туристи. Близките на жертвите не присъстват на церемонията, поради напрегнатата обстановка в Газа. 

"Газа изстрелват ракети ежедневно. Израел отвръщат и израелските жители искат да са в домовете си, до близките си. По тази причина се наблюдава и спад на туристите в "Слънчев бряг", отбеляза Сабатай Варсанов, председател на организацията на евреите в България. По думите му аерогарата ще бъде завинаги белязана с това трагично събитие, допълва агенция "Фокус".

Терористичният акт на летище Сарафово в Бургас отне шест живота на 18 юли 2012 година. В автобус, пълен с израелски туристи, избухна бомба. 35 души получиха сериозни наранявания. 

Водещи

Най-четени