Край на тапите заради "Хемус"! Пускат тунела "Ечемишка" 13.02 | 08:10

Съоръжението вече е с напълно ново осветление

От iNews.bg

В началото на новата седмица се очаква и движението в Северозападна България да се пооблекчи малко, защото отново пускат фаталния тунел "Ечемишка". Припомняме, че той беше затворен след фатален инцидент миналата неделя, при който загина възрастна жена, а мъж беше ранен заради паднала лампа.

След случилото се на мястото има напълно ново осветление. Старите лампи са отстранени, а на тяхно място има нови, разположени отстрани, а не по средата на тавана, както беше досега.

Тръбата обаче ще продължи да се ползва двупосочно до приключване на другият ремонт - вътре ще има светлоотразителни знаци.

Служебният регионален министър Спас Попниколов миналия ден инспектира инсталирането на електрическите кабели, с които се осигури аварийното осветление, за да се пусне движението в тунела. Тунелът е почистен основно и проверен от комисия от Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ)  и МВР за установяване на безопасното му състояние.

Междувременно стана ясно, че част от шофьорите не спазват забраната за преминаване през "Ечемишка". Макар тунелът още да не е официално пуснат, куп коли нарушават ограничението, вместо да минават по обходния маршрут, съобщи БНР.

1858318

Водещи

Най-четени