Крусев за ремонта на "Графа": Строителите са на финалната права 23.11 | 09:29

Прави се всичко възможно фирмата изпълнител да приключи в срок, заяви зам.-кметът по транспорта

От iNews

В момента активно се работи по всички участъци на "Граф Игнатиев". Прави се всичко възможно фирмата изпълнител да приключи в срокове. През изминалите дни бяха направени редица огледи. В някои участъци са открити нередности, където фирмите са върнати да ги поправят. Това заяви пред БНТ зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Строителите са на финалната права, направена е необходимата мобилизация. Трасето със сигурност ще е готово до Коледа. Предстои през следващата седмица да се направят тестове и проби на трамвайното трасе. Комисия трябва да издаде акт 16, след това ще бъде възобновено използването на трамвайното трасе, обясни той.

В близките седмици очаквам поетапно да се махнат и загражденията. Пробите се правят, за да се види дали всичко отговаря на нормите и ако е така, да бъде пуснат даден обект, поясни Крусев.

Църквата "Свети Седмочисленици" не е приета все още от възложителя. Можем да кажем дали сме доволни от ремонта чак след това. Ако не отговаря на плановете, строителят има отговорността да върне и поправи това, което не е одобрено от строителния надзор, каза още зам.-кметът.

Най-четени