Кунева намекна: Рефендумът се появи, защото не беше достатъчно популяризиран 25.10 | 21:59

Реформаторите запазват своето присъствие в политическия живот, заяви вицепремиерът

От iNews.bg

Реформаторите запазват своето присъствие в политическия живот, коментира вицепремиерът Меглена Кунева, който заедно с колегите си от Реформаторския блок пристигнаха в Международния пресцентър в НДК.

По думите на Кунева в Шумен и в Плевен реформаторите правят пробив. Като проблем Кунева определи закъснението с единната регистрация, която според нея, ако се е случила навреме, изборите са щели да бъдат по-успешни.

Относно националния референдум Кунева каза, че хората винаги са прави, а политиците трябва да си направят извода дали са направили достатъчно за популяризирането на референдума.

Що се отнася до поисканото от Цветан Цветанов извинение от страна на Реформаторския блок, вицепремиерът заяви: Изборите са състезание. Много е важно дали определяш човека, с когото спориш като враг или опонент. Ако го възприемаш като враг, се държиш като на война. Аз не смятам, че тези избори са война.

Реформаторският блок запазва позициите си, представянето на изборите е на добро ниво, обобщи от своя страна Божидар Лукарски. Министърът на икономиката посочи, че има пропуски, които обаче ще обсъждат помежду си в блока.

Той заяви, че на балотажите е логично да подкрепят кандидатите на ГЕРБ. Относно извинението, искано от Цветанов, Лукарски каза, че е водил толерантна кампания и не мисли, че дължи извинение.

Корман Исмаилов също коментира посканото от Цветанов извинение като заяви, че заради изборите е нормално да се мине в полето на личното, но не мисли, че това е сериозен проблем. Той смята, че е нормално да се подкрепи ГЕРБ при балотаж, но това зависи и от кандидатите.

 

Исмаилов каза, че е нормално в Реформаторския блок да има напрежение. Тези избори бяха трудни, защото конкуренцията вътре в блока беше много сериозна, но резултатна. 

Водещи

Най-четени