Къде отиват парите от бонуси на кабинета? 30.05 | 15:18

Със сигурност не за чествания от войните, а може би, няма да са и за болни деца

От Кремена Бедерева

Правителството прие предложението на министър-председателя Бойко Борисов за промяна в решението на МС от 15 май т. г., което предвиждаше честването на 100-годишнината от Балканските войни да се финансира със средства от сметката с възстановените бонуси от членовете на политически кабинети и на висши служители в държавната администрация.

Днешното решение възлага на вицепремиера и министър на финансите да подготви проект на акт за осигуряване на необходимите средства за честването.

Министър-председателят посочи, че отпуснатите средства ще са единствено за възстановяване на войнишки паметници.

Очакваше се на това заседание на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов да предложи решението средствата от бонусите на членове на политически кабинети да бъдат изразходени за ремонт на паметници, по повод отбелязването на 100-годишнината от Балканската война, да бъде отменено.

Поради необходимостта от допълнително финансиране за лечение и подобряване здравословното състояние на децата и широкия обществен отзвук, премиерът той парите да отидат за лечение на болни деца.

Сумата е в размер на 600 хил. лева. 

От днешното решение обаче не става за какво точно ще се използват средствата от допълнителното материално стимулиране на кабинета. 

Най-четени