Къде се съхраняват емблематичните печеливши тото фишове? 16.03 | 12:18

Тайното помещение е "дом" на най-големите печалби регистрирани в историята

От Теодора Кокаланова

Джакпотът във второ теглене от Тото 2 достигна почти 5 милиона лева, след като миналата седмица четирима участници спечелиха джакпот от 1 045 155 лева в първо теглене на играта. Всеки от тях грабна по 261 288 лева. Една от шестиците отиде в Русе, друга в Габрово, третата замина за Варна, а четвъртата пое към Ботевград.

Много от хората си мечтаят да надникнат в помещението, складиращо милиони. Именно в трезора на Българския спортен тотализатор се съхраняват старите печеливши фишове. Чекмеджетата на тайната стая крият емблематични за историята на игрите фишове. Сред хилядите изпъква спечелената от двама участници печалба от близо 10 млн., която "падна" през ноември 2012 г.

През 2013 г. спортният тотализатор даде старт на система за приемане на залози в реално време и те вече се обработват в електронен вид. А от края на миналата година залози се приемат и чрез интернет. Според директора на "Информационни технологии" на тотализатора Веселин Кюркчиев всеки, който работи с компютър, може да се справи с първоначалната регистрация, предаде Нова телевизия. 

Водещи

Най-четени