Кървава драма в София. Петчленно семейство открито мъртво 11.01 | 06:53

Първоначалната версия е, че единият син е избил роднините си

От Диана Цветкова

Петчленно семейство е открито мъртво в столичния квартал "Гоце Делчев" тази нощ.

Намерени са убити жена на 79 години, нейните дъщеря и зет – на 54 и 55 г., и двамата ѝ внука на 27 и на 21 г.

Телата им са открити, след като малко след 21,00 часа снощи (10 януари) съсед влязъл в жилището, тъй като не бил виждал възрастната жена от няколко дни, а имал ключ, именно за да я наглежда. В коридора обаче се натъкнал на тялото ѝ и позвънил в полицията.

Впоследствие пристигналите униформени намерили и другите членове на семейството – мъртви.

При огледа на мястото са намерени и гилзи. Мъжът в семейството е пенсиониран военен и е имал законно притежаван пистолет. Именно с него са извършени част от убийствата, другите са извършени с хладно оръжие. Съпругата му е бивш служител на МВР, съобщи агенция "Фокус".

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов коментира, че най-вероятно става дума за тежък битов инцидент. Семейството е било кротко, съседите не са чували скандали, каза той пред Nova.

Предполага се, че по-големият син е убил родителите си, брат си и баба си, след което се е самоубил, съобщава bTV. Той е бил намерен в леглото си, завит през глава с огнестрелна рана.

По думите на съседи двамата младежи са имали леки психични отклонения, но това тепърва ще се установява.

Никой от съседите не е чул и изстрели, затова се предлага, че кървавата трагедия се е разиграла в първия работен ден от седмицата, когато повечето хора от блока са били на работа. Понеделник (7 януари) е и последният ден, в който съседи са виждали членовете на семейството.

Огледът на местопрестъплението продължи цяла нощ.

Водещи

Най-четени