Кървава хроника на пътя беляза "черен" петък (СНИМКИ) 17.02 | 19:30

Двама загинаха, няколко пострадаха при серия тежки катастрофи

От iNews.bg

17 февруали ще остане в пътните хроники като "черен петък" с няколко тежки катастрофи, в които загинаха двама души, а няколко пострадаха и са с опасност за живота. Човек загина при тежък инцидент недалеч от Пловдив, други пострадаха сериозно при жестока катастрофа на пътя Русе – Варна, обобщава бТВ.

37-годишен мъж загина край Пловдив, след като управляваният от него микробус прелетя в крайпътен канал и след удар в дърво се преобърна. Инцидентът е станал недалеч от отбивката за магистрала Тракия в района на село Стряма. При удара няколко дървета и храсти буквално са били отсечени. Предполага се, че бусът се е движил с несъобразено висока скорост.

1862115

Двама души пострадаха пък при удар между ТИР и лека кола на пътя Русе-Варна. Инцидентът е станал по обед на разклона за село Червена вода и квартал "Средна кула", където редовно стават катастрофи.

Лекият автомобил, управляван от 76-годишен водач, е трябвало да направи ляв завой към Русе, но не изчакал тира, който бил на главен път. В колата са пътували съпругата и дъщерята на шофьора. Заради инцидента движението в района бе затруднено.

1862117

22-годишен младеж загина, а други трима бяха тежко ранени след сблъсък между лек автомобил и камион. Инцидентът стана на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград рано сутринта. Основната причина за катастрофата най-вероятно е превишена скорост.

1862118

В лекия автомобил са пътували четирима младежи от мездренското село Зверино към София. Заради високата скорост колата е поднесла и младият шофьор е изгубил управлението. Така се ударил странично в тежкотоварен автомобил, пътуващ в обратната посока. Водачът на камиона се е опитал да избегне удара, но не е успял.

Шофьорът на леката кола е в тежко състояние и с опасност за живота. Той е откаран към болница в София заедно с другите двама младежи, пътували с него.

1862119

Водещи

Най-четени