Къща в кюстендилско затрупа човек (ОБНОВЕНА/СНИМКИ) 11.10 | 10:09

Инцидентът станал след пожар

От iNews.bg

Къща в кюстендилско село се срути и затрупа човек. Инцидентът станал вследствие на пожар, при който сградата поддала и се стоварила върху собственика ѝ. На мястото веднага пристигнали пожарни екипи от град Рила, предаде БГНЕС.

От информацията става ясно, че пожарът се разразил в 05:00 тази сутрин, а сигнал за случилото се бил подаден три часа по-късно. Мястото на случилото се е махалата Вельовска в село Фролош, община Кочериново, област Кюстендил.

Под отломките останал 61-годишен мъж, който загинал. Къщата от 120 кв. м., която е от гредоред, изгоряла и се срутила. Мъжът бил в стая на приземния етаж, родителите му - бащата на 83-години и майка му на 82, спели на втория етаж. Възрастната двойка обаче се събудила от огъня и успяла да излезе.

"Видях, че всичко гори, събудих мъжа ми и излязохме, навън бе тъмно, тук няма обхват на телефоните, чак към 8 часа се обадиха и пожарните дойдоха”, каза майката на загиналия.

1788705

При пожара е изгоряла цялата покъщнина на семейството, скътаните за черни дни около 1000 лева, а най-вероятно и животните - кози, прасе и кокошки. Възрастната жена първо пуснала навън козите, но от тях няма и следа. В махалата освен изгорялата къща има още една, но необитаема, пише БГНЕС.

1788708

Семейството на загиналия са единствените обитатели на махалата, до която води черен е кален път. Наложи се пожарникарите да режат клони, за да се върнат до асфалтовия път, който води до центъра на село Фролош.

1788707

Предполага се, че вероятно починалият е заспал с цигара. Затова първо пламнали завивките, а след това и цялата къща. Мъжът се е задушил още от дима, отделян при тлеенето на завивките, но дали тези предположения са верни, ще се установи след аутопсията. 

1788709

Най-четени