Кюстендилци окупират ДПС 23.10 | 12:23

Кметът Паунов води похода: „Цяла България е против избора на Бат Сали!“

От Филипа Тодева

В понеделник ще протестираме пред централата на ДПС, призовавам всички граждани на България да дойдат и да ни подкрепят. Казваме не на подмяната на гласове. Това заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов, цитиран от агенция "Фокус".

Недоволството жителите на Кюстендил ескалира, след като стана ясно, че Александър Методиев – Бат Сали, е бил избран за депутат от 10-и МИР с 864 гласа.

"За нас е недопустимо Александър Методиев да полага клетва в парламента, така че ще отидем и ще направим всичко възможно да попречим на това. Не само Кюстендил, цяла България е против този човек да полага клетва като народен представител. Дори самото движение, което го е излъчило, гледа надолу при официалните мероприятия, защото това е двойкаджията на ДПС. Той е с най-слаб резултат и в Кюстендилски многомандатен район, и в цяла България”, обясни Паунов.

Жителите на Кюстендил настояват Методиев да не полага клетва и ДПС да не излъчва представител от Кюстендил в парламента.

"Категорично ще настояваме за незабавна промяна в избирателната система към мажоритарна, за да има представителство и повече да не се повтаря случаят с Александър Методиев”, заяви Паунов.

Водещи

Най-четени