Ламбо съветвал агент Попов как да управлява 13.04 | 10:53

Темата за досиетата ми е болезнена, казва културният министър

От Десислава Маданска

Служебният министър на културата Владимир Пенев е искал съвет от колегата си Стефан Данаилов как да ръководи ведомството. Това заяви самият той пред Нова телевизия. Ламбо го посъветвал най-вече да внимава какво да подписва и да чете добре.

"Нямате си на представа колко неща трябва да се подписват всеки ден. Подпис, за да се назначи нещо да стане, а после подпис, че е станало. Бумащината е огромна”, каза Пенев.

Актьорът, добил публична популярност с участието в сериала "Под приктирие" като агент Попов, шеф на ДАНС, посочи че никога не е имал кола, а сега се вози всеки ден.

"Човек свиква лесно с тези неща, но аз не вярвам да се прехласна”, каза още Пенев.

По думите му каузата му като министър е да има повече личен морал и повече лична отговорност към това, което е направено и към това, което предстои да бъде осъществено.

"Разбира се, че е патетично и звучи доста гръмко да върна морала, аз не мога да върна морала, но това, което мога да направя, е да дам личен пример. Изкушението да се подам на тези властови изяви е малко”, посочи той.

Министърът разкри, че сестра му е била заплашвана, за да стане агент на ДС. Той посочи, че темата за досиетата му е болезнена.

"Аз никога не съм бил въвличан, но от това пострада сестра ми. Тя се върна един ден и беше много разстроена. Едни хора я придърпали след училище и я принуждавали да стане сътрудник. Спомням си, че беше разстроено. Заплашвали са я имало е страшно грозни сцени. Тя учеше в седмо училище в елитен клас, а там имаше интересни хора. После много хора от този клас станаха част от управата на държава", разказа актьора.

Той е на мнение, че веднъж за винаги темата с досиетата трябва да бъде приключена.

Водещи

Най-четени