Лично Борисов поема преговорите за правителство 03.04 | 13:21

Още четирима мъже влизат в екипа, който ще договаря коалиция

От iNews.bg

Бойко Борисов лично ще води преговорите за съставяне на ново правителство. Лидерът на ГЕРБ ще оглави екипа на партията, който ще разговаря с останалите за съставяне на управляваща коалиция. Освен него, със задачата са натоварени още Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев, предаде БНР.

Така Борисов сменя стратегията, на която бе заложил след миналите избори. Тогава той натовари 3 дами със задачата да намерят партньори на ГЕРБ за съставяне на правителство. Тогава преговорният екип бе съставен от Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.

В централата на ГЕРБ вече са били обсъдени детайли за предизборната програма, която сега вече трябва да бъде превърната в управленска. Едва тогава ще бъде и предложена за обсъждане с други евентуални партньори, каза Лиляна Павлова. Приоритети се очертава да бъдат социалната сфера, реформата в администрацията и още реформи, които ще бъдат обсъдени и тогава предложени на партньорите. Очаква се евентуално утре да има и повече информация дали и кога ще има разговори.

Водещи

Най-четени