Лъснаха парите на елита 31.07 | 18:39

Вижте кои успяват да спестят петцифрени суми от заплати

От Филипа Тодева

Сметната палата вече публикува ежегодните декларации за придобито имущество и доходи през предходната година, както и встъпителните и финалните декларации на задължените лица, подадени до 25 юни 2013 г.

Публикацията днес отразява състоянието на подадените декларации в публичния регистър до 31 юли 2013 г.

От списъка става ясно, че президентът Росен Плевнелиев е продал през този период джип AUDI Q7 за 20 хил. лв.

Бившият градски прокурор Николай Кокинов е декларирал 59 хил. евро от банков влог, докато Роман Василев е декларирал през този период влог в размер на 10 хил. долара, а също и задължения към две банки - става дума за две кредитни карти, които са в размер на 25 хил. лв. и 30 хил. лв.

Като главен секретар на МВР Калин Георгиев е декларирал единствено банков влог в размер на 25 хил. евро, както и покупката на нов автомобил за 22 399 лв., който е купил на изплащане.

Станимир Флоров в качеството си на директор на ГДБОП е декларирал три апартамента в столицата - един на съпругата му, един негов и един, който се води собственост на двамата. Флоров е декларирал също къща и нива в с.Гъмзово, Видинско, както и парцел в с. Цацаровци.

Омбудсманът Константин Пенчев е декларирал 116 800 авро влог направен от съпругата му Мирела, като парите са от извършена от нея трудова дейност.

Като директор на агенция "Митници” Ваньо Танов е декларирал единствено влог в размер на 29 хил. лв. като парите е спестил от заплатата си.

В качеството си на изпълнителен директор на НАП Красимир Стефанов е декларирал влог в размер на 85 хил. лв., които е спестил от заплатата си.

Списъкът на лицата, които не са подали декларации в законоустановения срок, се изпраща на изпълнителния директор на НАП за предприемане на действия по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, както и на председателя на ДАНС.

Най-четени