Лютви Местан вижда сложни конфигурации след вота 01.04 | 09:11

Според лидера на ДПС няма да е възможно самостоятелно управление

От Диана Цветкова

Председателят на ДПС Лютви Местан прогнозира сложна следизборна ситуация, при която няма да бъде възможно еднопартийно управление.

"Предстоят тежки изпитания, които няма да са по силите на една партия и затова еднопартийният модел на управление е най-неудачен", заяви Местан пред TV7.

По думите му избирателите са разбрали, че еднопартийното управление на ГЕРБ се е изродило в авторитарно и за това ще гласуват така, че да се даде възможност за създаване на коалиция, която да управлява.

Според лидера на ДПС най-незаинтересован от този модел е бившият премиер Бойко Борисов, защото знае в какво състояние е страната. Той посочи, че и ГЕРБ, и БСП, и партията на Меглена Кунева не са искрени в изказванията си, че са готови да управляват самостоятелно. Според него подобни заявки звучат комично.

"ДПС няма амбициите да излъчи кандидат за министър-председател", заяви Лютви Местан.

По думите му следващото правителство ще бъде с преобладаващо експертно политическо начало.

Лидерът на ДПС коментира и скандала с нерегламентираните подслушвания. Той посочи, че при управлението на ГЕРБ са използвани три пъти повече СРС-та, в сравнение с предходните правителства.

"Недопустимо е властта да подслушва опонентите си, това беше едно от грозните лица на правителството на Бойко Борисов", смята Местан.

Водещи

Най-четени