МВР: 6, а не 10, са жертвите на автобусната катастрофа 13.04 | 15:48

Ранените са 22-ма, никой от шофьорите не е употребил алкохол

От iNews.bg

Според официалните данни на МВР до този момент шестима, а не 10, са загинали на място при автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" при Вакарел. Други 22-ма са пострадали, транспортирани и настанени са в болнични заведения в София.

"Действията на екипите на МВР до този момент бяха насочени към овладяване на ситуацията, регулиране на движението, опазване на местопроизшествието, осигуряване на трасе за линейките и помощ на пострадалите", поясни главния секретар на МВР Младен Маринов.

Предприети са процесуално-следствени действия под надзора на прокуратурата. В момента дознателският екип работи с двамата участници в пътнотранспортното произшествие -  водачите на лекия автомобил  и на автобуса. Няма данни те да са употребили алкохол.  На място са и екипи от Института по психология на МВР, които работят както с пострадалите от инцидента, така и с  първите, оказали им помощ.

По първоначална информация е имало странично съприкосновение между двете превозни средства преди автобусът да напусне пътното платно и да влезе в  канавката, но това тепърва ще се потвърждава с  автотехническите експертизи, посочи главен комисар Младенов, който уточни, че е създадена организация и МВР съдейства на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията с оглед установяването на  скоростта, с която са се движили превозните средства и техническото им състояние.

Водещи

Най-четени