МВР извън светлините на камерите - ведомството спирало с пиар акциите 21.11 | 19:18

Не е работа на министъра да подписва разрешения за СРС - та, смята Вучков

От iNews.bg

МВР спира с пиар акциите и излиза от светлините на камерите, като полицията щяла да се хвали само чрез обвинителните актове на прокурорите. Това обеща вътрешният министър  Веселин Вучков в ефира на bTV. 

Той беше заместник   на МВР  шефа по време на първото управление на ГЕРБ Цветан Цветанов, когато се провеждаха редица зрелищни акции с впечатляващи имена.  Едни от показните случаи беше задържането на бившия военен министър Николай Цонев, когато той беше проснат на земята  по очи и наречен престъпник. След това Цонев беше оправдан на всички инстанции.

Силовият министър добави, че  ведомството му няма да прави  пиар акции, тъй като те можело да бъдат контра продуктивни. 

Според него  твърденията, че МВР е провеждало незаконни подслушвания с цел репресия по времето на Цветанов били  силно преувеличени.  Зам. - лидера на ГЕРБ и шефове на СДТО застанаха пред съда именни заради  нерегламентираните СРС -та 

"Няма да бъда в ничия сянка, просто защото не е необходимо и никой не ми е поставил такива условия. Няма нищо осъдително в това министърът на вътрешните работи да говори с лидера на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, защото на него разчитам да си направя реформите. Чуваме се, но не сме се виждали", каза министърът. 

Той  беше категоричен, че СДОТО няма да се връща в структурата на вътрешното ведомство. Вучков смята, че не може политическа фигура да дава разрешение за прилагане на специални разузнавателни средства.  

Министърът не знаел  и какво се случва с така наречените слушбомили, използвани за подслушване. 

"Нямаме намерение да притежаваме техника за подслушване и проследяване", добави той. 

Той разкри, че при вчерашната паника с предположението за заразен с ебола българин, МВР е оказало съдействие при откриването на хората, които са били в контакт с болния и техните адреси.

Водещи

Най-четени