МВнР: Не пътувайте до Унгария и Москва с влак 05.09 | 13:59

Заради проблемите с бежанците може да се наложи прехвърляне на автобуси и самолети

От Кристиан Костурков

Българските граждани да не пътуват с влак до Унгария, до Западна Европа през Унгария, а също и до Москва. Това препоръчват от Министерството на външните работи (МВнР). Причината е в проблемите с бежанците.

По сведение от Посолството на Република България в Унгария международните влакове са преустановени за неопределен период. "Препоръчва се българските граждани да не предприемат международни пътувания с влак през Унгария към Западна Европа, както и към Москва, тъй като може да се наложи да продължат пътуването си с автобус или самолет”, пише в съобщение на МВнР.

От ведомството не могат да дадат информация кога подобни пътувания ще могат да преминават безпрепятствено. От там посочват на българските граждани, които имат намерение да се отправят в тази посока с влак или вече се намират на път, че могат да получат повече информация уебсайта на Унгарската национална железопътна компания: http://www.mavcsoport.hu/havaria/direct-trains-towards-western-europe-temporarily-stopped; на електронна поща:informacio@mav-start.hu и на директните телефонни линии: Belföldről: 06 (40) 49 49 49 Külföldről:+36 1 444 44 99.

Водещи