Майката на Паоло: Нямам сили да се срещна с Георги Сапунджиев 11.06 | 08:40

Справедливост е да получи максималното наказание, призова тя

От Теодора Кокаланова

"Не искам, нямам сили да се срещна с Георги Сапунджиев. Справедливост е да получи максимално наказание. Нищо друго няма да ме накара да повярвам в справедливостта на системата", заяви майката на прегазения на пешеходната алея в Стара Загора 4-годишен Паоло. 

По думите ѝ почти нищо не се е променило след смъртта на детенцето ѝ. "Виждам случки и шофиране, което е безразсъдно. Това, че колите ви са скъпи, не ви прави по-значими на пътя", подчерта Красимира. Тя призова шофьорите да пазят най-скъпото на този свят – децата, поради факта, че нищо не може да се сравни с човешкия живот.

"Спазвайте правилника и безопасността на пътя. Радвам се на голяма подкрепа и това ме обнадеждава, че законът може да се промени", каза още тя по Нова телевизия. По думите ѝ това, че Георги Сапунджиев си е вкъщи, носи голям обществен смисъл. "Това, че съдът го пуска под домашен арест, е безнаказано", коментира Красимира. Тя отбеляза, че въпреки загубата на сина си продължава лично да подава сигнали за паркирали коли по тротоарите. 

Началникът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Иван Чолаков отбеляза, че и преди инцидента са разполагани автопатрули. "От началото на годината са констатирани 66 нарушения. Предприемаме мерки за прекратяване на навлизането в пешеходната зона, плюс възможността да бъде ограничен достъпът от съседните улици до пешеходните алеи", уточни директорът. 

Чолаков отбеляза, че шофьорът, който мина през пешеходната зона на Стара Загора и прегази цветята, положени за убития там 4-годишен Паоло, е заловен. "Водачът е извикан в полицията и ще му бъде наложена административна санкция", посочи той. Предстои глобата да бъде уточнена. 

В социалните мрежи бе разпространена снимка, на която се вижда Audi, което късно вечерта преминава по пешеходната зона и прегазва поставените цветя. 

Трагичният инцидент се случва около 19:00 часа на 2 юни на пешеходната улица "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. 44-годишният Георги Сапунджиев предприема неразрешена маневра от улица "Кольо Ганчев" с огромния си джип Land Rover и навлиза в пешеходната алея в опит да направи обратен завой пред СОУ "Васил Левски".

Под гумите на огромната машина попада 4-годишният Паоло Иванов с велосипеда си. Свидетели на ужаса стават родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела. Пристигналите на място екипи на Спешна помощ само констатират смъртта на детето. 

Водещи

Най-четени